Drogisterij

 

 

 

 

 

 

 

Het is voor drogisterijen wettelijk verplicht dat een gediplomeerde drogist toezicht houdt op de verkoop van UAD-geneesmiddelen. Wij hebben het vakdiploma en mogen deze middelen dus verkopen.We kunnen en moeten je adviseren bij het kopen van UAD geneesmiddelen.  Dit zijn geneesmiddelen waar diverse bijwerkingen mogelijk zijn bij verkeerd gebruik en daardoor juist gezondheidsklachten kunnen ontstaan.

Wat is een (gediplomeerd) drogist?
Een gediplomeerd drogist is iemand die een drogisterij runt en het Vakdiploma Drogist op zak heeft. In een drogisterij worden medicinale, cosmetische, chemische en huishoudelijke producten verkocht. Binnen een drogisterij werkt altijd een drogist met het vakdiploma. In grotere winkels zijn meestal ook meerdere assistent-drogisten en verkoopmedewerkers. Allemaal moeten ze weten hoe ze de medicijnen mogen en moeten verkopen. Zonder diploma mag je beslist geen UAD geneesmiddelen verkopen omdat je niet genoeg kennis hebt over de werking van deze middelen en of ze te combineren zijn met andere geneesmiddelen. Ook moeten drogisten verplicht op herhalingscursus.

Sinds 2007 geldt de Geneesmiddelenwet, waarin onder andere is vastgelegd dat drogisterijen een adviesplicht hebben. In de praktijk betekent dit dat iedereen die zelfzorggeneesmiddelen koopt (medicijnen waarvoor geen doktersrecept nodig is), bij het afrekenen gevraagd wordt of hij bekend is met het middel. Zo niet, dan krijgt de klant advies van een gediplomeerd drogist of een assistent-drogist.

We helpen je graag dus als je iets nodig hebt,  graag tot ziens in onze winkel of via onze webshop. Bel ons als je niet weet wat je het beste kunt bestellen.