Drogisterij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagelijks bezoeken diverse klanten onze winkel voor de drogisterij.

De meeste  klanten komen voor pijnstillers en verkoudheidsmiddelen. Vooral in de Coronatijd was dit natuurlijk nummer 1.

Maar ook andere middelen worden regelmatig gekocht, soms op advies van de huisarts.

Wij als gediplomeerd drogist, we geven iedereen zo mogelijk een goed advies.

 

Een korte uitleg

Het is voor drogisterijen wettelijk verplicht dat een gediplomeerde drogist toezicht houdt op de verkoop van UAD-geneesmiddelen.
Wat zijn UAD geneesmiddelen?    Dit zijn geneesmiddelen waar diverse bijwerkingen mogelijk zijn bij verkeerd gebruik en daardoor juist gezondheidsklachten kunnen ontstaan.
Wat is een gediplomeerd drogist?
Een gediplomeerd drogist is iemand die de opleiding voor Drogist gevolgd heeft en het Vakdiploma Drogist heeft gehaald.
  In een drogisterij werkt altijd een drogist met het vakdiploma. In grotere winkels zijn meestal ook meerdere assistent-drogisten en verkoopmedewerkers. Allemaal moeten ze weten hoe ze de UAD medicijnen mogen en moeten verkopen.  Ook moeten drogisten verplicht op herhalingscursus.
Sinds 2007 geldt de Geneesmiddelenwet, waarin onder andere is vastgelegd dat drogisterijen een adviesplicht hebben. In de praktijk betekent dit dat iedereen die zelfzorggeneesmiddelen koopt, bij het afrekenen gevraagd wordt of hij bekend is met het middel. Zo niet, dan krijgt de klant advies .   Dit geldt ook bij de verkoop via de webshop.